
19 Nov Zdravi bučni piškoti s koščki čokolade – recept
Si že poskusil/a uporabiti bučni pire v sladicah? Ti je všeč?
Ko boš imel/a naslednjič pečeno bučo, je malo prihrani, zmiksaj v pire in pripravi bučne piškote s koščki čokolade brez dodanega sladkorja.
Priprava teh jesenskih piškotkov ti bo s peko vred vzela samo pol ure. Poskusi!

Zdravi bučni piškoti s koščki čokolade
Sestavine
- 100 g bučnega pireja (iz maslene buče)
- 1 jajce
- 30 g eritritola
- 1 zamašek ruma
- 150 g drobnih ovsenih kosmičev
- 30 g mletih mandljev
- 30 g beljakovin v prahu z okusom vanilije
- 1 žlička pecilnega
- 30 g temne čokolade
- 1/2 žličke cimeta
- 1/3 žličke muškatnega oreščka
- 1/3 žličke ingverja v prahu
- 1/3 žličke pimenta
Postopek
- V sekljalniku ali blenderju zmiksamo bučni pire, jajce, rum in sladilo. Nato dodamo še ovsene kosmiče, mlete mandlje, beljakovine v prahu, pecilni in začimbe. Zmiksamo, da dobimo homogeno maso.
- Na koncu v maso na roke vmešamo na koščke nasekljano temno čokolado.
- Velik pekač obložimo s peki papirjem in nanj z žličko položimo kupčke mase. Piškotke s hrbtno stranjo žličke sploščimo in jih oblikujemo v krogce. Pomagamo si z navlaženimi rokami.
- Pekač postavimo v vnaprej ogreto pečico na 180 °C in pečemo 15-17 minut oz. tako dolgo, da se piškoti ob robovih začnejo obarvati zlato-rjavo.
HRANILNE VREDNOSTI
Če iz mase oblikujemo 16 piškotov, posamezen piškot vsebuje:- 7 g ogljikovih hidratov
- 3 g maščob
- 3 g beljakovin
- 67 kcal