Go Back
Čičerikini polpeti
Natisni

Čičerikini polpeti

Čas priprave: 15 minut
Št. porcij: 2

Sestavine

  • 300 g kuhane čičerike
  • 1 žlica sezamovih semen
  • 1 strok česna
  • 1/2 žličke soli
  • 1/2 žličke kurkume
  • 1 ščep popra
  • 1-2 žlički limoninega soka

Postopek

  • Vse sestavine v multipraktiku ali s paličnim mešalnikom zmešamo v homogeno maso. Če je presuha, po žličkah dodamo še malo vode.⁣
  • S papirčkom po ponvi razmažemo kapljico olja in jo segrejemo.⁣
  • Z vlažnimi rokami iz mase oblikujemo polpete in jih polagamo na ogreto ponev. Pečemo na srednji temperaturi po vsaki strani nekaj minut do zlato-rjave barve.⁣
Uporabimo lahko čičeriko iz konzerve, ki jo pred uporabo dobro speremo pod tekočo vodo in odcedimo.
Če kuhamo čičeriko doma, jo pred kuhanjem namakajmo čez noč. Nato jo speremo in damo kuhati. Ko zavre, prvo vodo odlijemo in nalijemo novo ter skuhamo do mehkega.
Polpete lahko spečemo tudi v pečici.
Če nameravamo čičerikine polpete zamrzniti za kasnejšo uporabo, uporabimo čičeriko iz konzerve ali sveže kuhano in ne odmrznjene (že odmrznjenih sestavin ni priporočljivo ponovno zamrzovati).