Go Back
Natisni

Popečeni kruhki z avokadom in sardelami

Čas priprave: 30 minut
Št. porcij: 1

Sestavine

  • 2 rezini kruha
  • 1/2 avokada
  • 150 g sardel
  • 2 žlici koruzne moke
  • 1 ščep soli
  • 1 ščep popra
  • 1 žlica olivnega olja

Postopek

  • Sardele očistimo, speremo pod vodo in dobro osušimo s kuhinjsko krpo. Jaz sem kupila že očiščene zamrznjene sardele, ki sem jih odmrznila in vseeno še 1x očistila. ⁣
  • Vsako posebej nasolimo in povaljamo v koruzni moki.⁣
  • V ponev vlijemo kanček olja in ga segrejemo. Ni potrebe, da sardele ocvremo v veliki količini olja. Raje ga uporabimo le toliko, da je pokrito dno ponve in ga po potrebi še dolijemo med peko.⁣
  • V vroče olje polagamo sardele in jih spečemo na srednji temperaturi. Po vsaki strani jih pečemo približno 5 minut oz. do zlato-rjave barve.⁣
  • Kruhke popečemo v toasterju.⁣
  • Avokado pretlačimo, posolimo in popramo ter ga nadevamo na popečene kruhke. ⁣
  •  Nato kruhke obložimo še s pečenimi sardelami ter postrežemo z rezino limone in skledo solate.⁣