Go Back
Pečen beli fižol - recept
Natisni

Pečen beli fižol

Čas priprave: 35 minut
Št. porcij: 1

Sestavine

  • 150 g kuhanega belega fižola (lahko iz konzerve)⁣
  • 1 žlička oljčnega olja
  • Sol
  • Mleti česen
  • Kajenski poper
  • Kurkuma
  • Mleta dimljena paprika

Postopek

  • Pečico segrejemo na 200 °C.⁣
  • Kuhan beli fižol odcedimo in osušimo s kuhinjsko brisačo ter ga stresemo v skledo.⁣
  • Dodamo olje in premešamo. Nato dodamo sol, poper in druge poljubne začimbe. Še enkrat dobro premešamo.
    Pečen beli fižol - začimbe
  • Fižol stresemo na peki papir na pekač in postavimo v pečico za približno 30 minut. Po 15 minutah 1x premešamo, nato pa pečemo še 10–15 minut.⁣

PREDLOG ZA POSTREŽBO

Pečen beli fižol je okusen kot samostojen prigrizek; lahko ga postrežemo s pekočo omako ali ketchupom, ga uporabimo kot dodatek na solati ...
Zelo okusen je v kombinaciji s špinačo in poširanimi jajci.
Pečen beli fižol z jajci in špinačo