Go Back
Tunini polpeti z zeleno solato
Natisni

Tunini polpeti

Čas priprave: 20 minut
Št. porcij: 1

Sestavine

  • 2 mali konzervi tune v oljčnem olju
  • 1 jajce
  • 50 g rahlih ovsenih kosmičev
  • 1 srednje velik korenček
  • 2 žlici nasekljanega svežega peteršilja
  • Ščep soli
  • Ščep popra
  • Skleda zelene solate
  • Limonin sok po okusu

Postopek

  • Korenček naribamo. Peteršilj nasekljamo.
  • Tuno odcedimo (olje zavržemo) in stresemo v skledo.
  • Dodamo peteršilj, korenček, jajce, ovsene kosmiče, sol in poper.
  • Vse skupaj zmešamo z vilico.
    Tunini polpeti - masa
  • Iz mase z navlaženimi rokami oblikujemo polpete in jih polagamo na vročo ponev.
  • Pečemo na srednji temperaturi po vsaki strani par minut, da se obarvajo zlato-rjavo.
    Tunini polpeti - peka
  • Postrežemo z zeleno solato in vse skupaj pokapljamo z limoninim sokom.
    Tunini polpeti z zeleno solato
Če uporabimo rahle oz. drobne ovsene kosmiče, se dajo polpeti lepo oblikovati brez uporabe mešalnika. Če uporabimo navadne ovsene kosmiče, pa maso za polpete zmešamo z mešalnikom (drugače nam bodo morda razpadli). 

HRANILNE VREDNOSTI

1 porcija vsebuje:
  • 37 g ogljikovih hidratov⁣
  • 21 g maščob⁣
  • 38 g beljakovin⁣
  • 496 kcal⁣