Go Back
Losos s sladkim krompirjem in zelenjavo - recept
Natisni

Losos s sladkim krompirjem in zelenjavo

Čas priprave: 40 minut
Št. porcij: 1

Sestavine

Sestavine za lososa

  • 1 file lososa (130 g)
  • 1 žlička ostre moke
  • 1/2 žličke oljčnega olja
  • Ščep soli
  • Ščep popra

Sestavine za sladki krompir

  • 200 g sladkega krompirja
  • 1/2 žličke oljčnega olja
  • 1 žlička jedilnega škroba
  • 1/3 žličke dimljene paprike
  • Ščep soli
  • Ščep kajenskega popra

Sestavine za zelenjavo

  • 150 g brstičnega ohrovta
  • 100 g rdeče paprike
  • 1/2 žličke oljčnega olja
  • Ščep soli
  • Ščep popra

Postopek

Priprava sladkega krompirja in zelenjave

  • Pečico segrejemo na 200 °C. Pekač obložimo s peki papirjem.
  • Sladki krompir operemo, olupimo in narežemo na krhlje.
  • Sladki krompir razporedimo na pekač in ga potresemo z začimbami.
  • Ohrovt in rdečo papriko operemo. Ohrovt razpolovimo, papriko narežemo na rezine in oboje razporedimo na pekač zraven krompirja. Solimo in popramo.
  • S silikonskim čopičem pomažemo po krompirju in zelenjavi žličko oljčnega olja.
  • Sladki krompir potresemo z jedilnim škrobom (za večjo hrustljavost). Žličko škroba stresemo na gosto cedilo in z višine potresemo po krompirju.
  • Pekač postavimo v pečico za 20–25 minut. Zadnje 3 minute vklopimo ventilator, da se zgoraj lepo zapeče.

Priprava lososa

  • Če imamo lososa zamrznjenega, ga predhodno odmrznemo. Nato ga s kuhinjsko brisačko osušimo po obeh straneh.
  • File lososa solimo in popramo ter ga po obeh straneh potresemo z ostro moko.
  • Ponev pomažemo s 1/2 žličke oljčnega olja in jo segrejemo. Na vročo ponev položimo file lososa in ga po vsaki strani pečemo 4–5 minut.
  • Lososa serviramo s pečenim sladkim krompirjem in zelenjavo.

HRANILNE VREDNOSTI

1 porcija vsebuje:
  • 67 g ogljikovih hidratov⁣
  • 11 g maščob⁣
  • 34 g beljakovin⁣
  • 500 kcal⁣
Energijska vrednost, vsebnost maščob in maščobnokislinska sestava se spreminja glede na to, kakšnega lososa izberemo.