Go Back
Rižota s špinačo in kozicami
Natisni

Zelenjavna rižota s špinačo in kozicami⁣

Čas priprave: 30 minut
Št. porcij: 1

Sestavine

  • 120 g očiščenih repkov kozic 
  • 60 g riža
  • 100 g poljubne zelenjave za rižoto (npr. čebula, korenček, zelena paprika, rdeča paprika)⁣
  • Začimbe po okusu: sol, poper, mleti česen, origano, bazilika, timijan⁣
  • 80 g mlade špinače⁣
  • 5 g parmezana⁣
  • 1,5 žličke oljčnega olja⁣
  • Svež peteršilj
  • Limonin sok

Postopek

  • Zelenjavo očistimo in drobno nasekljamo.⁣
  • Na ½ žličke olja popražimo zelenjavo. Dodamo riž in zalijemo z vodo. Začinimo in skuhamo po navodilih z embalaže (jaz sem uporabila parboiled riž, ki je kuhan hitro).⁣
  • Drugo ponev pomažemo s ½ žličke olja in popečemo repke kozic (približno 5 minut). Solimo in popramo. Ko so kozice pečene, jih potresemo s svežim peteršiljem in pokapljamo z limoninim sokom.⁣
  • Tretjo ponev pomažemo s ½ žličke olja in na njej med mešanjem uvenemo mlado špinačo (30 sekund). Solimo, prestavimo na krožnik in potresemo z naribanim parmezanom. Vse skupaj postrežemo.⁣

HRANILNE VREDNOSTI

1 porcija vsebuje:
  • 56 g ogljikovih hidratov⁣
  • 11 g maščob⁣
  • 31 g beljakovin⁣
  • 450 kcal⁣