Go Back
Omleta z ohrovtom in sladkim krompirjem
Natisni

Omleta z ohrovtom in sladkim krompirjem

Čas priprave: 40 minut
Št. porcij: 1

Sestavine

  • 2 jajci
  • 2 beljaka ali 60 g pasteriziranih jajčnih beljakov
  • 25 g manj mastnega sira
  • 30 g listov kodrolistnega ohrovta
  • 50 g rdeče paprike
  • 200 g sladkega krompirja
  • 100 g brstičnega ohrovta
  • Sol
  • Kajenski poper
  • 1/2 žličke olivnega olja za peko

Postopek

  • Sladki krompir olupimo, operemo in narežemo na koščke. Brstični ohrovt razpolovimo in operemo.
  • Oboje stresemo v ponev, začinimo s soljo in kajenskim poprom ter zalijemo s 1/2 dcl vode.
  • Pokrijemo s pokrovko in dušimo približno 20 minut, da se zmehča. Vmes večkrat premešamo in po potrebi dolijemo še več vode, da se ne prismodi. ⁣
  • Medtem ko se duši sladki krompir, pripravimo omleto. Sir na drobno naribamo. Jajca in beljake razžvrkljamo in posolimo ter jim primešamo nariban sir. ⁣
  • Kodrolistnemu ohrovtu odstranimo steblo in ga grobo nasekljamo na trakove. Papriko narežemo na koščke. ⁣
  • Manjšo ponev premažemo s 1/2 žličke olja, jo segrejemo in med mešanjem na hitro popražimo ohrovt in papriko (približno 5 minut). ⁣
  • Na ponev med zelenjavo vlijemo razžvrkljana jajca in jih enakomerno razporedimo po ponvi. Pečemo pokrito na srednji temperaturi par minut, da se omleta po spodnji strani zlato-rjavo obarva. ⁣Nato prepognemo in postrežemo.

HRANILNE VREDNOSTI

  • 58 g ogljikovih hidratov⁣
  • 15 g maščob⁣
  • 34 g beljakovin⁣
  • 500 kcal⁣