Go Back
Najboljši pečen tempeh
Natisni

Najboljši pečen tempeh

Čas priprave: 15 minut
Št. porcij: 2

Sestavine

  • 200 g tempeha
  • 1 žlička mlete dimljene paprike
  • 1/3 žličke sušenega mletega česna
  • Ščep popra
  • 1 žlička srirache (po želji)
  • 2 žlici sojine omake
  • 2 dcl vode

Postopek

  • Tempeh narežemo na 1/2 cm debele rezine in ga razporedimo na ponev.⁣
  • V skodelici zmešamo sestavine za marinado. ⁣
  • Marinado zlijemo na tempeh in postavimo na štedilnik. ⁣
  • Ko tekočina zavre, znižamo temperaturo in odkrito kuhamo, da tekočina izpareva. Tempeh vsake 3 minute obrnemo. V tem času tempeh vsrka marinado in se napoji okusa.
  • Ko tekočina povre (to traja 10-15 min), tempeh začnemo obračati bolj pogosto. Ko se po obeh straneh malo zapeče, je pripravljen, da ga postrežemo.⁣

OPOMBE

Za pripravo po tem postopku lahko uporabiš tudi kakšno drugo marinado - bolj ali manj pekočo, s tvojimi najljubšimi začimbami in omakami.
Bistvo postopka je, da marinado razredčimo z vodo, nato pa odkrito pečemo, da vsa tekočina izhlapi. 
Tako pripravljen tempeh je preverjeno bolj okusen, kot če ga samo začinimo in popečemo na ponvi ali v pečici.⁣
Predlog za postrežbo: pečen tempeh ter pečen mladi krompir s papriko in bučkami.