Čebulo nasekljaj in popraži na 1/2 žličke olja, da postekleni.
Piščanca nareži na kocke in ga stresi v sekljalnik. Dodaj jajce, popraženo čebulo, gorčico, drobtine in začimbe.
Ponev pomaži s 1/2 žličke olja in jo segrej.
Z mokrimi rokami iz mase oblikuj mini polpete in jih polagaj na vročo ponev. Polpete peci na srednji temperaturi po vsaki strani par minut oz. tako dolgo, da se obarvajo zlato-rjavo.
HRANILNA VREDNOST
na porcijo
Energijska vrednost: 200kcal
HRANILNE VREDNOSTI
Polovica zgornje mase polpetov (4 manjši polpeti) vsebuje:- 7 g ogljikovih hidratov- 7 g maščob- 27 g beljakovin- 200 kcal
PREDLOG ZA POSTREŽBO
Polpete lahko postrežemo na solati iz rukole, redkvice, paradižnika in korenčka z gorčičnim prelivom (1 dcl lahkega jogurta + žlička gorčice + začimbe) ter s pečenim krompirjem (200 g krompirja).Tako pripravljen obrok ima približno 60 g OH, 10 g maščob, 37 g beljakovin in 480 kcal.