
26 Okt Veganski ovseni piškoti z lešniki in čokolado
Veganski ovseni piškoti z lešniki in čokolado, pripravljeni brez dodanega sladkorja. Vsebujejo rastlinske beljakovine, zdrave maščobe in vlaknine, zato so primerni kot sladica, za zajtrk ali prigrizek na poti.
SESTAVINE
~ 50 g chia semen
~ 6 dcl lešnikovega mleka (ali katerega drugega rastlinskega mleka)
~ 500 g rahlih ovsenih kosmičev
~ 200 g praženih lešnikov
~ 50 g polnozrnate pirine moke
~ 30 g kokosovega olja
~ 1 žlička pecilnega
~ ščep soli
~ 100 g eritritola
~ 85 g temne čokolade
~ 100 g rastlinskih proteinov z okusom čokolade
POSTOPEK
1. Chia semena zmešamo z 2 dcl lešnikovega mleka in pustimo stati 15 minut, da chia popije tekočino.
2. Pečico segrejemo na 180 stopinj.
3. Pražene lešnike zmeljemo v blenderju oz. multipraktiku.
4. Zmešamo suhe sestavine: ovsene kosmiče, moko, pražene lešnike, eritritola, proteine v prahu, pecilni in ščep soli.
5. Kokosovo olje stopimo in ga dodamo masi. Prilijemo še preostanek lešnikovega mleka (4 dcl) in maso dobro zmešamo (lahko z mešalnikom z nastavkom za gnetenje ali zamesimo kar na roke).
6. Temno čokolado nasekljamo na majhne koščke in jo enakomerno vmešamo v maso.
7. Z mokrimi rokami iz mase oblikujemo piškote poljubne velikosti in jih polagamo na pekač, obložen s peki papirjem.
8. Pečemo na 180 stopinj 15-20 minut (odvisno od velikosti piškotov) oz. tako dolgo, da se robovi začnejo zlatorjavo obarvati.
Če ti je 50 piškotov preveč, lahko količino sestavin v receptu razpoloviš.