Veganski ovseni piškoti z lešniki in čokolado

Veganski ovseni piškoti z lešniki in čokolado

Veganski ovseni piškoti z lešniki in čokolado, pripravljeni brez dodanega sladkorja. Vsebujejo rastlinske beljakovine, zdrave maščobe in vlaknine, zato so primerni kot sladica, za zajtrk ali prigrizek na poti.

SESTAVINE

~ 50 g chia semen⁣
~ 6 dcl lešnikovega mleka⁣ (ali katerega drugega rastlinskega mleka)⁣
~ 500 g rahlih ovsenih kosmičev⁣
~ 200 g praženih lešnikov⁣
~ 50 g polnozrnate pirine moke⁣
~ 30 g kokosovega olja⁣
~ 1 žlička pecilnega⁣
~ ščep soli⁣
~ 100 g eritritola
~ 85 g temne čokolade
~ 100 g rastlinskih proteinov z okusom čokolade

POSTOPEK

1. Chia semena zmešamo z 2 dcl lešnikovega mleka in pustimo stati 15 minut, da chia popije tekočino.⁣

2. Pečico segrejemo na 180 stopinj.⁣

3. Pražene lešnike zmeljemo v blenderju oz. multipraktiku.

4. Zmešamo suhe sestavine: ovsene kosmiče, moko, pražene lešnike, eritritola, proteine v prahu, pecilni in ščep soli.⁣

5. Kokosovo olje stopimo in ga dodamo masi. Prilijemo še preostanek lešnikovega mleka (4 dcl) in maso dobro zmešamo (lahko z mešalnikom z nastavkom za gnetenje ali zamesimo kar na roke).⁣

6. Temno čokolado nasekljamo na majhne koščke in jo enakomerno vmešamo v maso.

7. Z mokrimi rokami iz mase oblikujemo piškote poljubne velikosti in jih polagamo na pekač, obložen s peki papirjem.⁣

8. Pečemo na 180 stopinj 15-20 minut (odvisno od velikosti piškotov) oz. tako dolgo, da se robovi začnejo zlatorjavo obarvati.⁣

Veganski ovseni piškoti

Če ti je 50 piškotov preveč, lahko količino sestavin v receptu razpoloviš.

Lucija Volčanšek
[email protected]

Licencirana prehranska svetovalka in ustvarjalka zdravih receptov. Ženskam pomagam urediti prehrano, da imajo več energije in se boljše počutijo v svojem telesu. Opusti ekstremne diete in poskrbi zase z uravnoteženo prehrano! ?