
19 Jan Tunini polpeti – recept
Tunini polpeti z ovsenimi kosmiči so zdravo in hitro kosilo ali večerja. Recept je enostaven za pripravo (ne potrebujemo mešalnika, maso zmešamo kar z vilico).
Okusni so topli ali hladni, zato so primerni, da jih pripravimo vnaprej in vzamemo s seboj v službo.
Tunini polpeti po tem receptu so uravnotežen obrok, ki že sam po sebi vsebuje kombinacijo kompleksnih ogljikovih hidratov (iz ovsenih kosmičev), beljakovin in maščob (iz tune) ter celo porcijo zelenjave (korenček). Obrok dopolnimo z veliko skledo zelene solate.
Tunini polpeti

Sestavine
- 2 mali konzervi tune v oljčnem olju
- 1 jajce
- 50 g rahlih ovsenih kosmičev
- 1 srednje velik korenček
- 2 žlici nasekljanega svežega peteršilja
- Ščep soli
- Ščep popra
- Skleda zelene solate
- Limonin sok po okusu
Postopek
- Korenček naribamo. Peteršilj nasekljamo.
- Tuno odcedimo (olje zavržemo) in stresemo v skledo.
- Dodamo peteršilj, korenček, jajce, ovsene kosmiče, sol in poper.
- Vse skupaj zmešamo z vilico.
- Iz mase z navlaženimi rokami oblikujemo polpete in jih polagamo na vročo ponev.
- Pečemo na srednji temperaturi po vsaki strani par minut, da se obarvajo zlato-rjavo.
- Postrežemo z zeleno solato in vse skupaj pokapljamo z limoninim sokom.
HRANILNA VREDNOST
na porcijo
HRANILNE VREDNOSTI
1 porcija vsebuje:- 37 g ogljikovih hidratov
- 21 g maščob
- 38 g beljakovin
- 496 kcal