
01 Mar Sladki krompir z jajci – Recept
Sladki krompir z jajci je lahko okusen brunch, kosilo ali večerja. Uravnotežen obrok, ki nas bo nasitil za več ur in poskrbel za dobro dozo beljakovin in kompleksnih ogljikovih hidratov.
Sladki krompir z jajci

Sestavine
- 2 jajci
- 100 g beljakov
- 200 g sladkega krompirja
- 15 g rdeče čebule
- 50 g paprike
- 50 g špinače
- 1/2 žličke olivnega olja
- 1 ščep soli
- 1 ščep kajenskega popra
- 1/3 žličke dimljene paprike
Postopek
- Sladki krompir olupimo in naribamo. Čebulo in papriko nasekljamo.
- Na 1/2 žličke olja na hitro popražimo čebulo. Dodamo papriko in nariban sladki krompir ter začinimo s soljo, kajenskim poprom in dimljeno papriko.
- Pečemo na srednji temperaturi 10 minut in vmes občasno premešamo.
- V ponev dodamo še špinačo in počakamo, da uvene (2 minuti).
- V krompirju naredimo 4 jamice. V dve zlijemo jajci, v dve pa beljake. Beljaki sicer niso nujni, vendar bodo obrok obogatili z dodatnimi beljakovinami. Za boljši okus jih začinimo z dimljeno papriko, soljo in kajenskim poprom oz. s svojimi najljubšimi začimbami.
- Pokrijemo s pokrovko in pečemo nekaj minut, da beljak zakrkne.
- Na koncu posolimo še jajca in previdno preložimo vse skupaj na krožnik.
HRANILNA VREDNOST
na porcijo
HRANILNE VREDNOSTI:
1 porcija vsebuje:- 47 g ogljikovih hidratov
- 12 g maščob
- 27 g beljakovin
- 400 kcal