Riž s kozicami in brstičnim ohrovtom – recept

Riž s kozicami in brstičnim ohrovtom

Riž s kozicami in brstičnim ohrovtom – recept

Riž s kozicami in brstičnim ohrovtom je hitro zdravo kosilo ali večerja, pripravljena v manj kot pol ure.

Riž s kozicami in brstičnim ohrovtom
Natisni

Riž s kozicami in brstičnim ohrovtom

Čas priprave: 30 minut
Št. porcij: 1

Sestavine

  • 150 g brstičnega ohrovta
  • 50 g integralnega (rjavega) parboiled riža
  • 50 g korenčka
  • 50 g kuhanega graha
  • 150 g očiščenih repkov kozic (gamberi)
  • 1 žlica nasekljanega svežega peteršilja
  • 1 strok česna
  • Sol
  • Poper
  • 1 žlička olivnega olja

Postopek

  • Brstični ohrovt operemo in razpolovimo.⁣ Pomažemo ga s 1/2 žličke olivnega olja (pomagamo si s silikonskim čopišem), posolimo in popramo ter postavimo v pečico, ogreto na 180 stopinj.⁣ Ohrovt pečemo 20 min, vmes 1x premešamo.⁣
  • Riž zalijemo z dvojno količino slane vode ali jušne osnove.⁣ Zavremo, dodamo nasekljan korenček in skuhamo po navodilih z vrečke (približno 15 min).⁣ Zadnje 3 minute v rižoto vmešamo še grah.⁣
  • Zamrznjene kozice splaknemo pod tekočo mlačno vodo (da se stopi led) in jih stresemo v vročo ponev na 1/2 žličke olja.⁣ Med mešanjem pražimo 5 minut, da izhlapi voda.⁣ Na koncu za minuto dodamo še drobno nasekljan česen, da zadiši, ter potresemo s peteršiljem.⁣

HRANILNE VREDNOSTI

  • 62 g ogljikovih hidratov⁣
  • 9 g maščob⁣
  • 42 g beljakovin⁣
  • 500 kcal⁣

 

Lucija Volčanšek
[email protected]

Licencirana prehranska svetovalka in ustvarjalka zdravih receptov. Ženskam pomagam urediti prehrano, da imajo več energije in se boljše počutijo v svojem telesu.