
18 Nov Pumpkin Spice Latte v zdravi različici – Recept
Ni mi bilo jasno, zakaj je pumpkin spice latte tako obnorel Američane in za njimi cel svet… Dokler ga nisem poskusila.
Recept sem prilagodila tako, da vsebuje manj kalorij kot tradicionalna različica, vendar sta okus in aroma omamna – zame še boljša kot original.
Poskusi še ti in si z dišečo mešanico bučnega pireja in začimb v beli kavi pričaraj toplo jesensko vzdušje.
SESTAVINE:
~ 50 g bučnega pireja (iz hokaido buče)
~ 60 ml vode
~ 60 g brezkaloričnega sladila eritritol
~ 1/2 žličke cimeta
~ 1/2 žličke ingverja
~ 1/4 žličke pimenta
~ 1/4 žličke muškatnega oreščka
~ Skodelica mleka ali rastlinskega napitka
~ Kava
POSTOPEK:
1. Hokaido bučo razpolovimo, odstranimo semena ter pečemo na 180 stopinj 50-60 minut.
2. Iz pečene buče izdolbemo meso ter ga zmiksamo ali spasiramo v homogen pire.
3. Pripravimo Pumpkin Spice sirup.
~ Zavremo vodo in eritritol ter mešamo, da se sladilo raztopi.
~ Vmešamo začimbe in 50 g bučnega pireja ter kuhamo 5 minut.
~ Sirup precedimo.
4. Mleko segrejemo in vanj vmešamo 1-2 žlici sirupa.
5. Skuhamo kavo, dolijemo začinjeno mleko in po želji postrežemo s stepeno smetano ter okrasimo z začimbami.
* Iz navedenih količin sem dobila približno 3 porcije sirupa. Pripraviš ga lahko tudi večjo količino, ga shraniš v hladilniku in uporabiš kot preliv za palačinke, grški jogurt ali ovseno kašo.
** Recept za Pumpkin spice latte v video obliki si lahko ogledaš TUKAJ.