Popečeni kruhki z avokadom in sardelami – Recept

Popečeni kruhki z avokadom in sardelami

Popečeni kruhki z avokadom in sardelami – Recept

Kako pogosto si pripraviš sardine ali sardele? Jaz sem jih tokrat skombinirala z avokadom.

Sardele so odličen in poceni (pod 5€/kg) vir omega 3 maščobnih kislin DHA in EPA, beljakovin, vitamina B12 in številnih mineralov, zato priporočam, da jih pogosto umestiš na svoj jedilnik.

Popečeni kruhki z avokadom in sardelami

Natisni
Deli na Facebooku
Čas priprave: 30 minut
Št. porcij: 1

Sestavine

  • 2 rezini kruha
  • 1/2 avokada
  • 150 g sardel
  • 2 žlici koruzne moke
  • 1 ščep soli
  • 1 ščep popra
  • 1 žlica olivnega olja

Postopek

  • Sardele očistimo, speremo pod vodo in dobro osušimo s kuhinjsko krpo. Jaz sem kupila že očiščene zamrznjene sardele, ki sem jih odmrznila in vseeno še 1x očistila. ⁣
  • Vsako posebej nasolimo in povaljamo v koruzni moki.⁣
  • V ponev vlijemo kanček olja in ga segrejemo. Ni potrebe, da sardele ocvremo v veliki količini olja. Raje ga uporabimo le toliko, da je pokrito dno ponve in ga po potrebi še dolijemo med peko.⁣
  • V vroče olje polagamo sardele in jih spečemo na srednji temperaturi. Po vsaki strani jih pečemo približno 5 minut oz. do zlato-rjave barve.⁣
  • Kruhke popečemo v toasterju.⁣
  • Avokado pretlačimo, posolimo in popramo ter ga nadevamo na popečene kruhke. ⁣
  •  Nato kruhke obložimo še s pečenimi sardelami ter postrežemo z rezino limone in skledo solate.⁣

HRANILNA VREDNOST

na porcijo

 

 

Lucija Volčanšek
[email protected]

Licencirana prehranska svetovalka in ustvarjalka zdravih receptov. Ženskam pomagam urediti prehrano, da imajo več energije in se boljše počutijo v svojem telesu. Opusti ekstremne diete in poskrbi zase z uravnoteženo prehrano! ?