
04 Maj Popečeni kruhki z avokadom in sardelami – Recept
Kako pogosto si pripraviš sardine ali sardele? Jaz sem jih tokrat skombinirala z avokadom.
Sardele so odličen in poceni (pod 5€/kg) vir omega 3 maščobnih kislin DHA in EPA, beljakovin, vitamina B12 in številnih mineralov, zato priporočam, da jih pogosto umestiš na svoj jedilnik.
Popečeni kruhki z avokadom in sardelami

Sestavine
- 2 rezini kruha
- 1/2 avokada
- 150 g sardel
- 2 žlici koruzne moke
- 1 ščep soli
- 1 ščep popra
- 1 žlica olivnega olja
Postopek
- Sardele očistimo, speremo pod vodo in dobro osušimo s kuhinjsko krpo. Jaz sem kupila že očiščene zamrznjene sardele, ki sem jih odmrznila in vseeno še 1x očistila.
- Vsako posebej nasolimo in povaljamo v koruzni moki.
- V ponev vlijemo kanček olja in ga segrejemo. Ni potrebe, da sardele ocvremo v veliki količini olja. Raje ga uporabimo le toliko, da je pokrito dno ponve in ga po potrebi še dolijemo med peko.
- V vroče olje polagamo sardele in jih spečemo na srednji temperaturi. Po vsaki strani jih pečemo približno 5 minut oz. do zlato-rjave barve.
- Kruhke popečemo v toasterju.
- Avokado pretlačimo, posolimo in popramo ter ga nadevamo na popečene kruhke.
- Nato kruhke obložimo še s pečenimi sardelami ter postrežemo z rezino limone in skledo solate.
HRANILNA VREDNOST
na porcijo