
02 Jun Piščančji polpeti – Recept
Kako porabiti ostanke pečenega piščanca? Naredi hitre polpete po spodnjem receptu.
Piščančji polpeti so odlična opcijo za kosilo, ki ga vzamemo s seboj v službo. Obrok dopolnimo z zelenjavo, prilogo (npr. pečen krompir ali riž) in jogurtovim prelivom. Tako dobimo visoko beljakovinsko zdravo kosilo.
Piščančji polpeti

Sestavine
- 150 g pečenih piščančjih prsi
- 1 jajce
- 20 g čebule
- 1 žlička gorčice
- 1 žlica krušnih drobtin
- Ščep soli
- Ščep kajenskega popra
- Ščep česna v prahu
- 1 žlička olja za peko
Postopek
- Čebulo nasekljaj in popraži na 1/2 žličke olja, da postekleni.
- Piščanca nareži na kocke in ga stresi v sekljalnik. Dodaj jajce, popraženo čebulo, gorčico, drobtine in začimbe.
- Ponev pomaži s 1/2 žličke olja in jo segrej.
- Z mokrimi rokami iz mase oblikuj mini polpete in jih polagaj na vročo ponev. Polpete peci na srednji temperaturi po vsaki strani par minut oz. tako dolgo, da se obarvajo zlato-rjavo.
HRANILNA VREDNOST
na porcijo
HRANILNE VREDNOSTI
Polovica zgornje mase polpetov (4 manjši polpeti) vsebuje: - 7 g ogljikovih hidratov - 7 g maščob - 27 g beljakovin - 200 kcalPREDLOG ZA POSTREŽBO
Polpete lahko postrežemo na solati iz rukole, redkvice, paradižnika in korenčka z gorčičnim prelivom (1 dcl lahkega jogurta + žlička gorčice + začimbe) ter s pečenim krompirjem (200 g krompirja). Tako pripravljen obrok ima približno 60 g OH, 10 g maščob, 37 g beljakovin in 480 kcal.