Piščančji polpeti – Recept

Piščančji polpeti

Piščančji polpeti – Recept

Kako porabiti ostanke pečenega piščanca? Naredi hitre polpete po spodnjem receptu.

Piščančji polpeti so odlična opcijo za kosilo, ki ga vzamemo s seboj v službo. Obrok dopolnimo z zelenjavo, prilogo (npr. pečen krompir ali riž) in jogurtovim prelivom. Tako dobimo visoko beljakovinsko zdravo kosilo.

Piščančji polpeti

Piščančji polpeti
Natisni
Deli na Facebooku
Čas priprave: 20 minut
Št. porcij: 2

Sestavine

  • 150 g pečenih piščančjih prsi⁣
  • 1 jajce⁣
  • 20 g čebule
  • 1 žlička gorčice
  • 1 žlica krušnih drobtin
  • Ščep soli
  • Ščep kajenskega popra
  • Ščep česna v prahu
  • 1 žlička olja za peko

Postopek

  • Čebulo nasekljaj in popraži na 1/2 žličke olja, da postekleni.
  • Piščanca nareži na kocke in ga stresi v sekljalnik. Dodaj jajce, popraženo čebulo, gorčico, drobtine in začimbe.
  • Ponev pomaži s 1/2 žličke olja in jo segrej.
  • Z mokrimi rokami iz mase oblikuj mini polpete in jih polagaj na vročo ponev. Polpete peci na srednji temperaturi po vsaki strani par minut oz. tako dolgo, da se obarvajo zlato-rjavo.⁣

HRANILNA VREDNOST

na porcijo

Energijska vrednost: 200 kcal

HRANILNE VREDNOSTI

Polovica zgornje mase polpetov (4 manjši polpeti) vsebuje:
- 7 g ogljikovih hidratov
- 7 g maščob
- 27 g beljakovin
- 200 kcal

PREDLOG ZA POSTREŽBO

Polpete lahko postrežemo na solati iz rukole, redkvice, paradižnika in korenčka z gorčičnim prelivom (1 dcl lahkega jogurta + žlička gorčice + začimbe) ter s pečenim krompirjem (200 g krompirja).⁣
Tako pripravljen obrok ima približno 60 g OH, 10 g maščob, 37 g beljakovin in 480 kcal.

 

Lucija Volčanšek
[email protected]

Licencirana prehranska svetovalka in ustvarjalka zdravih receptov. Ženskam pomagam urediti prehrano, da imajo več energije in se boljše počutijo v svojem telesu. Opusti ekstremne diete in poskrbi zase z uravnoteženo prehrano! ?