Pirini tortelini v kremni omaki z lososom in grahom

Pirini tortelini v kremni omaki z lososom in grahom

Pirini tortelini v kremni omaki z lososom in grahom

Pirini tortelini s premium sirom so odlično hitro pripravljeno kosilo ali večerja. Poskusite jih v lahki kremni omaki z lososom in grahom in poskrbite za gurmanski uravnotežen obrok.

Mlinotest Divita pirini tortelini s premium sirom so vir ogljikovih hidratov v obroku. Pripravljeni so brez dodanih konzervansov, vsebujejo pa dodatek pire – vitalnega žita z bogato prehransko vrednostjo. Kuhani so v le nekaj minutah , bogato polnilo pa poskrbi za odličen gurmanski okus.

Divita pirini tortelini v kremni omakiLosos je glavni vir beljakovin v obroku, vsebuje pa tudi zdrave omega 3 maščobe ter nekaj vitaminov skupine B, kalija in selena.

Kremna omaka je pripravljena iz mešanice ricotte in grškega jogurta brez maščobe, zato je manj kalorična, kot če bi uporabili smetano za kuhanje.

Zamrznjen grah je na voljo čez vse leto, pa še nobene posebne priprave ne potrebuje, zato je idealen za hranilno popestritev jedi, kadar se nam mudi. Za dodatno porcijo zelenjave pa lahko zraven postrežemo poljubno solato.

Pirini tortelini v kremni omaki z lososom in grahom Sestavine

Pirini tortelini v kremni omaki z lososom in grahom

Pirini tortelini v kremni omaki z lososom in grahom
Natisni
Deli na Facebooku
Čas priprave: 35 minut
Št. porcij: 3

Sestavine

  • 250 g Mlinotest Divita pirinih tortelinov s premium sirom (en paket)
  • 300 g lososa
  • 150 g zamrznjenega graha
  • 80 g ricotte
  • 80 g grškega jogurta brez maščobe
  • 1 manjša čebula
  • 1 čajna žlička oljčnega olja
  • 1 dcl jušne osnove
  • Sol
  • Poper
  • Limonin sok
  • 3 čajne žličke naribanega sira Grana Padano
  • Svež drobnjak

Postopek

  • Čebulo drobno nasekljamo. Lososa solimo in popramo.
    Nasekljana čebula in začinjeni losos
  • Segreto ponev premažemo z žličko olja in po obeh straneh popečemo file lososa. Ko je pečen, ga prestavimo na krožnik in z vilicami natrgamo na za grižljaj velike koščke. Kožo lahko zavržemo ali pa jo na drobno narežemo in kasneje dodamo v omako.
    Lososa popečemo in z vilicami natrgamo
  • Na isti ponvi popražimo čebulo. Nato k čebuli dodamo zamrznjen grah in prilijemo jušno osnovo. Na nizki temperaturi pokrito dušimo 10–15 minut, da se grah zmehča.
    Praženje čebule in dušenje graha
  • Medtem ko se grah duši, v slani vodi skuhamo pirine torteline s premium sirom in jih odcedimo. Prihranimo zajemalko vode od kuhanja tortelinov.
    Kuhanje Mlinotest Divita tortelinov
  • Ko je grah kuhan, ga odstavimo in dodamo ricotto ter grški jogurt. Dobro premešamo, da dobimo kremno omako. Če je omaka pregosta, jo razredčimo z vodo, v kateri so se kuhali tortelini. Postavimo nazaj na štedilnik in na nizki temperaturi omako počasi segrejemo. Popramo in po potrebi solimo. Nato na ponev dodamo torteline in koščke lososa ter vse skupaj previdno premešamo.
  • Serviramo na krožnik, pokapljamo z limoninim sokom ter potresemo z nasekljanim drobnjakom in naribanim sirom.

HRANILNA VREDNOST

na porcijo

Energijska vrednost: 540 kcal | Ogljikovi hidrati: 41 g | Beljakovine: 41 g | Maščobe: 23 g

Mlinotest Divita pirini tortelini v kremni omaki z lososom in grahom - recept

Lucija Volčanšek
[email protected]

Licencirana prehranska svetovalka in ustvarjalka zdravih receptov. Ženskam pomagam urediti prehrano, da imajo več energije in se boljše počutijo v svojem telesu. Opusti ekstremne diete in poskrbi zase z uravnoteženo prehrano! ?