
21 Okt Pirini tortelini v kremni omaki z lososom in grahom
Pirini tortelini s premium sirom so odlično hitro pripravljeno kosilo ali večerja. Poskusite jih v lahki kremni omaki z lososom in grahom in poskrbite za gurmanski uravnotežen obrok.
Mlinotest Divita pirini tortelini s premium sirom so vir ogljikovih hidratov v obroku. Pripravljeni so brez dodanih konzervansov, vsebujejo pa dodatek pire – vitalnega žita z bogato prehransko vrednostjo. Kuhani so v le nekaj minutah , bogato polnilo pa poskrbi za odličen gurmanski okus.
Losos je glavni vir beljakovin v obroku, vsebuje pa tudi zdrave omega 3 maščobe ter nekaj vitaminov skupine B, kalija in selena.
Kremna omaka je pripravljena iz mešanice ricotte in grškega jogurta brez maščobe, zato je manj kalorična, kot če bi uporabili smetano za kuhanje.
Zamrznjen grah je na voljo čez vse leto, pa še nobene posebne priprave ne potrebuje, zato je idealen za hranilno popestritev jedi, kadar se nam mudi. Za dodatno porcijo zelenjave pa lahko zraven postrežemo poljubno solato.
Pirini tortelini v kremni omaki z lososom in grahom

Sestavine
- 250 g Mlinotest Divita pirinih tortelinov s premium sirom (en paket)
- 300 g lososa
- 150 g zamrznjenega graha
- 80 g ricotte
- 80 g grškega jogurta brez maščobe
- 1 manjša čebula
- 1 čajna žlička oljčnega olja
- 1 dcl jušne osnove
- Sol
- Poper
- Limonin sok
- 3 čajne žličke naribanega sira Grana Padano
- Svež drobnjak
Postopek
- Čebulo drobno nasekljamo. Lososa solimo in popramo.
- Segreto ponev premažemo z žličko olja in po obeh straneh popečemo file lososa. Ko je pečen, ga prestavimo na krožnik in z vilicami natrgamo na za grižljaj velike koščke. Kožo lahko zavržemo ali pa jo na drobno narežemo in kasneje dodamo v omako.
- Na isti ponvi popražimo čebulo. Nato k čebuli dodamo zamrznjen grah in prilijemo jušno osnovo. Na nizki temperaturi pokrito dušimo 10–15 minut, da se grah zmehča.
- Medtem ko se grah duši, v slani vodi skuhamo pirine torteline s premium sirom in jih odcedimo. Prihranimo zajemalko vode od kuhanja tortelinov.
- Ko je grah kuhan, ga odstavimo in dodamo ricotto ter grški jogurt. Dobro premešamo, da dobimo kremno omako. Če je omaka pregosta, jo razredčimo z vodo, v kateri so se kuhali tortelini. Postavimo nazaj na štedilnik in na nizki temperaturi omako počasi segrejemo. Popramo in po potrebi solimo. Nato na ponev dodamo torteline in koščke lososa ter vse skupaj previdno premešamo.
- Serviramo na krožnik, pokapljamo z limoninim sokom ter potresemo z nasekljanim drobnjakom in naribanim sirom.
HRANILNA VREDNOST
na porcijo