Pečena čičerika – recept

Pečena čičerika - recept

Pečena čičerika – recept

Hrustljava pečena čičerika je odličen zdrav prigrizek ali dodatek jedem. Pred peko jo dobro osušimo, začinimo in prelijemo s kančkom oljčnega olja.

Čičeriko lahko spečemo v pečici ali v cvrtniku na vroč zrak.

Pečena čičerika

Pečena čičerika - recept
Natisni
Deli na Facebooku
Čas priprave: 45 minut
Št. porcij: 2

Sestavine

  • 250 g kuhane čičerike (lahko iz konzerve)
  • 2 čajni žlički oljčnega olja
  • Sol
  • Poper
  • Dimljena mleta paprika
  • Kurkuma
  • Origano

Postopek

  • Čičeriko iz konzerve speremo, odcedimo, jo stresemo na kuhinjsko brisačo in dobro osušimo.
  • Čičeriko stresemo v skledo, jo prelijemo z oljem in izdatno začinimo. Dobro premešamo.
  • PEKA V PEČICI:
    - Čičeriko razporedimo v eno plast na pekač, obložen s peki papirjem.
    - Pečemo v vnaprej ogreti pečici na 200 ºC 30–40 minut oz. do želene hrustljavosti. Vmes enkrat premešamo. Proti koncu peke večkrat preverimo in poskusimo, če je že hrustljava.
    PEKA V CVRTNIKU NA VROČ ZRAK - AIRFRYER:
    - Čičeriko stresemo na mrežico airfryer-ja in jo razporedimo v eno plast.
    - Pečemo na 190 °C 10–15 minut oz. do želene hrustljavosti.
  • Pečeno čičeriko lahko postrežemo kot samostojen slan prigrizek, v kombinaciji s surovo zelenjavo, kot dodatek k juhi ali na solati.

HRANILNA VREDNOST

1 porcija vsebuje:
  • 34 g ogljikovih hidratov
  • 8 g maščob
  • 11 g beljakovin
  • 245 kcal
Lucija Volčanšek
[email protected]

Licencirana prehranska svetovalka in ustvarjalka zdravih receptov. Ženskam pomagam urediti prehrano, da imajo več energije in se boljše počutijo v svojem telesu. Opusti ekstremne diete in poskrbi zase z uravnoteženo prehrano! 💚