
30 Dec Pečena čičerika – recept
Hrustljava pečena čičerika je odličen zdrav prigrizek ali dodatek jedem. Pred peko jo dobro osušimo, začinimo in prelijemo s kančkom oljčnega olja.
Čičeriko lahko spečemo v pečici ali v cvrtniku na vroč zrak.
Pečena čičerika

Sestavine
- 250 g kuhane čičerike (lahko iz konzerve)
- 2 čajni žlički oljčnega olja
- Sol
- Poper
- Dimljena mleta paprika
- Kurkuma
- Origano
Postopek
- Čičeriko iz konzerve speremo, odcedimo, jo stresemo na kuhinjsko brisačo in dobro osušimo.
- Čičeriko stresemo v skledo, jo prelijemo z oljem in izdatno začinimo. Dobro premešamo.
- PEKA V PEČICI:- Čičeriko razporedimo v eno plast na pekač, obložen s peki papirjem.- Pečemo v vnaprej ogreti pečici na 200 ºC 30–40 minut oz. do želene hrustljavosti. Vmes enkrat premešamo. Proti koncu peke večkrat preverimo in poskusimo, če je že hrustljava. PEKA V CVRTNIKU NA VROČ ZRAK - AIRFRYER:- Čičeriko stresemo na mrežico airfryer-ja in jo razporedimo v eno plast.- Pečemo na 190 °C 10–15 minut oz. do želene hrustljavosti.
- Pečeno čičeriko lahko postrežemo kot samostojen slan prigrizek, v kombinaciji s surovo zelenjavo, kot dodatek k juhi ali na solati.
HRANILNA VREDNOST
1 porcija vsebuje:- 34 g ogljikovih hidratov
- 8 g maščob
- 11 g beljakovin
- 245 kcal