
28 Sep Omleta z ohrovtom in sladkim krompirjem – Recept
Recept za zdravo kosilo, ki bo navdušilo vse ljubitelje ohrovta. Dvojna porcija ohrovta v enem obroku: brstični ohrovt, podušen s sladkim krompirjem in kodrolistni ohrovt v omleti.
Brstični ohrovt je bogat z vitaminoma K in C, z vlakninami in antioksidanti. Kodrolistni ohrovt pa se lahko dodatno pohvali še z visoko vsebnostjo vitamina A. Zakaj si ne bi privoščili kar obeh v enem obroku?
Omleta z ohrovtom in sladkim krompirjem

Sestavine
- 2 jajci
- 2 beljaka ali 60 g pasteriziranih jajčnih beljakov
- 25 g manj mastnega sira
- 30 g listov kodrolistnega ohrovta
- 50 g rdeče paprike
- 200 g sladkega krompirja
- 100 g brstičnega ohrovta
- Sol
- Kajenski poper
- 1/2 žličke olivnega olja za peko
Postopek
- Sladki krompir olupimo, operemo in narežemo na koščke. Brstični ohrovt razpolovimo in operemo.
- Oboje stresemo v ponev, začinimo s soljo in kajenskim poprom ter zalijemo s 1/2 dcl vode.
- Pokrijemo s pokrovko in dušimo približno 20 minut, da se zmehča. Vmes večkrat premešamo in po potrebi dolijemo še več vode, da se ne prismodi.
- Medtem ko se duši sladki krompir, pripravimo omleto. Sir na drobno naribamo. Jajca in beljake razžvrkljamo in posolimo ter jim primešamo nariban sir.
- Kodrolistnemu ohrovtu odstranimo steblo in ga grobo nasekljamo na trakove. Papriko narežemo na koščke.
- Manjšo ponev premažemo s 1/2 žličke olja, jo segrejemo in med mešanjem na hitro popražimo ohrovt in papriko (približno 5 minut).
- Na ponev med zelenjavo vlijemo razžvrkljana jajca in jih enakomerno razporedimo po ponvi. Pečemo pokrito na srednji temperaturi par minut, da se omleta po spodnji strani zlato-rjavo obarva. Nato prepognemo in postrežemo.
HRANILNA VREDNOST
na porcijo
HRANILNE VREDNOSTI
- 58 g ogljikovih hidratov
- 15 g maščob
- 34 g beljakovin
- 500 kcal
Na mojem Youtube kanalu si lahko ogledaš tudi video recept za omleto z ohrovtom in sladkim krompirjem, kjer je še bolj nazorno prikazan postopek priprave.
Dober tek!