FitLucija - Lucija Volčanšek - O meni
Živjo sem Lucija

LICENCIRANA PREHRANSKA SVETOVALKA

Verjamem, da priprava zdravega obroka ni samo še en opravek, ampak oblika skrbi zase.
Tudi tebe želim vzpodbuditi, da si vzameš čas za kuhanje in poskrbiš, da bodo tvoji obroki uravnoteženi, hranljivi in okusni. Obenem pa ne zasleduj popolnosti in si ne postavljaj prestrogih pravil. Ne pozabi, da je del zdrave prehrane tudi zdrav odnos do hrane. ?

Opusti ekstremne diete in poskrbi zase z uravnoteženo prehrano!

Lepa in zdrava

FitLucija v medijih - Dober tek

Jej zdravo - FitLucija v medijih

Zurnal24 - FitLucija v medijih

Zarja

Poznam te.

✔️ Zdravje je visoko na tvoji lestvici vrednot.
✔️ Želiš si biti vitalna, fit in polna energije.
✔️ Moti te nabiranje maščobe na trebuhu in napihnjenost.
✔️ Dovolj imaš ekstremnih diet, polnih prepovedi in odrekanja.
✔️ Končno si želiš najti način prehranjevanja, ki se ga boš lahko držala in ne boš imela nenehnega občutka lakote.

✔️ Pomembno ti je, da ješ zdravo, zato kupuješ zdrava živila in se jih trudiš vključiti v svojo prehrano.

Ampak kaj sploh je zdravo?

En dan naletiš na zbirko receptov brez ogljikovih hidratov, naslednji dan prebereš, da je najbolj zdravo biti vegan. O zdravi prehrani kroži toliko različnih informacij in mitov, da ne veš več, koga poslušati. Ti pa bi samo rada izvedela, kaj naložiti na svoj krožnik, da bo uravnoteženo, okusno in da ne zahteva enournega stanja za štedilnikom.

Dovoli mi, da ti pomagam s svojim strokovnim znanjem in izkušnjami.

Moje navdušenje nad zdravo prehrano izhaja iz moje lastne izkušnje. Deset let nazaj mi je bilo dovolj žuranja in preživljanja prostega časa na kavču pred TV-jem. Obdobja strogih restriktivnih diet sem izmenjavala z obdobji prenajedanja s picami in piškoti. Bila sem nesrečna, brezciljna, nezadovoljna s svojim telesom in brez energije.

 

Takrat sem si rekla, da moram nekaj spremeniti. Želela sem najti notranjo harmonijo in ravnovesje pri prehrani. Vrgla sem se v raziskovanje, eksperimentiranje; začela sem spreminjati prehrano in kmalu opazila pozitivne posledice: stabilen nivo energije, lepšo obliko telesa, manj napadov hrepenenja po sladkarijah, boljše počutje, manjkrat sem zbolela …

Vau, kako neverjetno velik vpliv ima prehrana na vsa ostala področja življenja!

Pridobila sem licenco za prehransko svetovalko in začela pomagati pri urejanju prehrane drugim. Zdaj delam z dekleti in ženskami, ki so pripravljene na spremembo in si želijo podporo pri vzpostavljanju zdravih prehranskih navad.

Ekstremi po mojih izkušnjah in po izkušnjah mojih strank še nikoli niso vodili do trajnih rezultatov. Zato na mojih jedilnikih ni nepotrebnega izključevanja celih skupin živil ali prepovedovanja sladic. Cilj je, da ješ na način, ki je zate dolgoročno vzdržen. Glavno vodilo pri mojem delu je zato preprosto: Večino časa jejmo hrano, ki je varovalna za zdravje (polnovredna, minimalno predelana živila); v primernih porcijah in brez krivde pa si privoščimo tudi hrano “za dušo”.

Ne pozabi: Svoje cilje lahko dosežeš brez odpovedovanja svojim najljubšim živilom!

Lucija Volčanšek - ustvarjalka zdravih receptov

Nekaj dejstev o meni za radovedne:

1. Razjezim se ob oglasih dietne in prehranske industrije, ki nas na eni strani spodbujajo k uživanju hranilno revnih procesiranih živilskih izdelkov in na drugi strani prodajajo bližnjice za hujšanje. Na TVju gledam reklamo za najnovejšo sladkano pijačo, obenem pa mi preko emaila prodajajo kapsule za raven trebuh.

2. Prosti čas preživljam ob košenju trave na vikendu in poslušanju podcastov. Strmih brežin se lotim s kosilnico na nitko (to je tista težka nahrbtna motorna kosilnica za laksanje) in sem potem neverjetno ponosna nase in važna, ker to zmorem. Obenem pa dobivam nova znanja na prijetnejši in bolj sproščen način kot je sedenje za knjigami.

3. Svoje najboljše nasvete in recepte delim popolnoma brezplačno na svojem Instagramu in blogu. Slikam, snemam storyje, raziskujem, preizkušam nove izdelke, pišem dolge zapise … ker me to preprosto izpolnjuje. Čeprav nimam od tega neposredne koristi, čutim, da je to moje poslanstvo. Ko dobim sporočilo svoje sledilke, da ji je moja vsebina pomagala, me preplavi občutek hvaležnosti. Hvaležna sem za priložnost, da lahko pozitivno vplivam na življenja deklet in žensk.

4. Obožujem svoje delo! Uživam v ustvarjanju zdravih receptov, branju znanstvenih člankov iz področja prehrane, v sestavljanju jedilnikov. Predvsem pa uživam, ko lahko svoje znanje in izkušnje predam tebi. Ko sem lahko tvoj zaveznik, ti pomagam z nasveti in podporo. Ko me želiš ignorirati, ker teden ni šel najbolje, pa ti pošiljam spodbudna sporočila, dokler se ne zaveš, da ti ni treba biti popolna. Ko vidim, kako napreduješ in kako znaš samostojno organizirati svojo prehrano v skladu s svojimi cilji in pri tem poslušati svoje telo.

Na ta način želim podpreti tudi tebe … Ti pomagati, da si organiziraš prehrano, postaneš samozavestna v svojem telesu, vitalna in polna energije!