
08 Jul Najboljši pečen tempeh – Recept
Že poznaš recept za najboljši pečen tempeh?
Nekateri food bloggerji prisegajo na dolgotrajen postopek, kjer tempeh najprej skuhamo na sopari, nato ga čez noč mariniramo in naslednji dan spečemo. Ker se mi zdi to preveč komplicirano za vsak dan, sem našla postopek priprave tempeha, ki je veliko hitrejši (10-15 min), enostaven in umaže manj posode.
Tako pripravljen tempeh je polnega okusa in odličen vir rastlinskih beljakovin.
Najboljši pečen tempeh

Sestavine
- 200 g tempeha
- 1 žlička mlete dimljene paprike
- 1/3 žličke sušenega mletega česna
- Ščep popra
- 1 žlička srirache (po želji)
- 2 žlici sojine omake
- 2 dcl vode
Postopek
- Tempeh narežemo na 1/2 cm debele rezine in ga razporedimo na ponev.
- V skodelici zmešamo sestavine za marinado.
- Marinado zlijemo na tempeh in postavimo na štedilnik.
- Ko tekočina zavre, znižamo temperaturo in odkrito kuhamo, da tekočina izpareva. Tempeh vsake 3 minute obrnemo. V tem času tempeh vsrka marinado in se napoji okusa.
- Ko tekočina povre (to traja 10-15 min), tempeh začnemo obračati bolj pogosto. Ko se po obeh straneh malo zapeče, je pripravljen, da ga postrežemo.
HRANILNA VREDNOST
na porcijo