Losos s sladkim krompirjem in zelenjavo – recept

Losos s sladkim krompirjem in zelenjavo - recept

Losos s sladkim krompirjem in zelenjavo – recept

Losos s sladkim krompirjem in zelenjavo je okusno in uravnoteženo kosilo ali večerja.

Obrok je bogat z beljakovinami in zdravimi maščobami iz lososa, vlakninami in vitamini iz zelenjave ter kompleksnimi ogljikovimi hidrati iz sladkega krompirja. Za pripravo potrebuješ približno 40 minut.

Losos s sladkim krompirjem in zelenjavo

Losos s sladkim krompirjem in zelenjavo - recept
Natisni
Deli na Facebooku
Čas priprave: 40 minut
Št. porcij: 1

Sestavine

Sestavine za lososa

  • 1 file lososa (130 g)
  • 1 žlička ostre moke
  • 1/2 žličke oljčnega olja
  • Ščep soli
  • Ščep popra

Sestavine za sladki krompir

  • 200 g sladkega krompirja
  • 1/2 žličke oljčnega olja
  • 1 žlička jedilnega škroba
  • 1/3 žličke dimljene paprike
  • Ščep soli
  • Ščep kajenskega popra

Sestavine za zelenjavo

  • 150 g brstičnega ohrovta
  • 100 g rdeče paprike
  • 1/2 žličke oljčnega olja
  • Ščep soli
  • Ščep popra

Postopek

Priprava sladkega krompirja in zelenjave

  • Pečico segrejemo na 200 °C. Pekač obložimo s peki papirjem.
  • Sladki krompir operemo, olupimo in narežemo na krhlje.
  • Sladki krompir razporedimo na pekač in ga potresemo z začimbami.
  • Ohrovt in rdečo papriko operemo. Ohrovt razpolovimo, papriko narežemo na rezine in oboje razporedimo na pekač zraven krompirja. Solimo in popramo.
  • S silikonskim čopičem pomažemo po krompirju in zelenjavi žličko oljčnega olja.
  • Sladki krompir potresemo z jedilnim škrobom (za večjo hrustljavost). Žličko škroba stresemo na gosto cedilo in z višine potresemo po krompirju.
  • Pekač postavimo v pečico za 20–25 minut. Zadnje 3 minute vklopimo ventilator, da se zgoraj lepo zapeče.

Priprava lososa

  • Če imamo lososa zamrznjenega, ga predhodno odmrznemo. Nato ga s kuhinjsko brisačko osušimo po obeh straneh.
  • File lososa solimo in popramo ter ga po obeh straneh potresemo z ostro moko.
  • Ponev pomažemo s 1/2 žličke oljčnega olja in jo segrejemo. Na vročo ponev položimo file lososa in ga po vsaki strani pečemo 4–5 minut.
  • Lososa serviramo s pečenim sladkim krompirjem in zelenjavo.

HRANILNA VREDNOST

na porcijo

Energijska vrednost: 500 kcal | Ogljikovi hidrati: 67 g | Beljakovine: 34 g | Maščobe: 11 g
Energijska vrednost, vsebnost maščob in maščobnokislinska sestava se spreminja predvsem glede na to, kakšnega lososa izberemo. 
Lucija Volčanšek
[email protected]

Licencirana prehranska svetovalka in ustvarjalka zdravih receptov. Ženskam pomagam urediti prehrano, da imajo več energije in se boljše počutijo v svojem telesu. Opusti ekstremne diete in poskrbi zase z uravnoteženo prehrano! ?