Lazanja z jajčevci in lečo – recept

Lazanja z jajčevci in lečo

Lazanja z jajčevci in lečo – recept

Veganska in brez glutenska lazanja z jajčevci in lečo. Vsebuje veliko rastlinskih beljakovin iz tofuja in leče.⁣
Je lahka, mediteranska, primerna za vikend kosilo, ko imaš malo več časa za pripravo. In zelo okusna! Namesto testenin za lazanjo v receptu uporabimo jajčevce.

Lazanja z jajčevci in lečo

Lazanja z jajčevci in lečo
Natisni
Deli na Facebooku
Čas priprave: 1 ura 30 minut
Št. porcij: 1

Sestavine

  • 200 g paradižnikove passate
  • 1 dcl vode⁣
  • 70 g rdeče leče⁣
  • 200 g jajčevca⁣
  • 100 g tofuja
  • 1 žlica limoninega soka
  • 1 žlica kvasnih kosmičev
  • Svež peteršilj
  • Sol, poper, origano, bazilika, timijan, česen v prahu

Postopek

  • Jajčevce narežemo na približno 1 cm debele rezine in jih nasolimo ter pustimo stati na večjem cedilu 15 minut. Nato jih speremo in osušimo s kuhinjsko birsačo.⁣
  • Pečico segrejemo na 180 stopinj.⁣
  • Jajčevce razporedimo na pekač, obložen s peki papirjem, ter jih pečemo približno 15 minut.⁣
  • Passato zmešamo z 1 dcl vode in v kozici zavremo. Rdečo lečo speremo pod tekočo vodo in stresemo v passato.⁣
  • Lečo začinimo s soljo, poprom, origanom, baziliko in timijanom. Skuhamo do mehkega (15 minut). Po potrebi dolijemo še malo vode, da omaka ni pregosta.⁣
  • Tofu spasiramo s paličnim mešalnikom. Začinimo s soljo in česnom v prahu, dodamo limonin sok, kvasne kosmiče in par žlic vode, da dobimo mazljivo teksturo. ⁣
  • Sestavine zložimo po plasteh na manjši globok pekač, obložen s peki papirjem. Začnemo s plastjo lečine omake. Nanjo razporedimo rezine jajčevca, nadaljujemo s plastjo tofuja, sledi lečina omaka, jajčevci in po vrhu lečina omaka.⁣ Po želji po vrhu potresemo še malo kvasnih kosmičev.
    Če delaš večjo količino, lahko plasti ponavljaš, dokler ne zmanjka sestavin. Pazi, da zaključiš z jajčevci in lečino omako.⁣
  • Pečemo na 180 stopinj približno 30 minut, pokrito s peki papirjem, in še 10 minut odkrito. Postrežemo s svežim nasekljanim peteršiljem.⁣

HRANILNA VREDNOST

na porcijo

Energijska vrednost: 480 kcal

HRANILNE VREDNOSTI

  • 63 g ogljikovih hidratov⁣
  • 9 g maščob⁣
  • 36 g beljakovin⁣
  • 480 kcal⁣

Veganska lazanja-fitlucija

Lazanja z jajčevci-fitlucija

Lucija Volčanšek
[email protected]

Licencirana prehranska svetovalka in ustvarjalka zdravih receptov. Ženskam pomagam urediti prehrano, da imajo več energije in se boljše počutijo v svojem telesu. Opusti ekstremne diete in poskrbi zase z uravnoteženo prehrano! ?