
28 Maj Jagodna Dalgona – Recept
Slastna jagodna različica Dalgona kave brez dodanega sladkorja z visoko vsebnostjo beljakovin.
Sirotkine beljakovine v prahu v tem receptu spremenijo rdečo barvo jagodnega pireja v čudovito roza umetnino. 1/2 žličke ksantan gumija ali glukomanana pa jagodno kremo še bolj zgosti.
Jagodna Dalgona

Sestavine
- 1,5 dcl navadnega ali rastlinskega mleka
- 1 zvrhana žlica sirotkinih beljakovin v prahu z okusom vanilije (približno 15 g)
- 100 g jagod
- 1/2 čajne žličke ksantan gumija ali glukomanana v prahu
- 3 kocke ledu
Postopek
- Jagode operemo, odrežemo zelene dele in s paličnim mešalnikom spasiramo.
- Jagodnemu pireju primešamo 1 žlico beljakovin v prahu in ksantan gumi.
- V kozarec prelijemo mleko, po želji dodamo led in na vrh nadevamo jagodno kremo.
HRANILNA VREDNOST
na porcijo
HRANILNE VREDNOSTI
Jagodna Dalgona, pripravljena z nesladkanim sojinim mlekom, vsebuje:- 11 g ogljikovih hidratov
- 5 g maščob
- 17 g beljakovin
- 146 kcal