Jagodna Dalgona – Recept

Jagodna Dalgona

Jagodna Dalgona – Recept

Slastna jagodna različica Dalgona kave brez dodanega sladkorja z visoko vsebnostjo beljakovin.⁣

Sirotkine beljakovine v prahu v tem receptu spremenijo rdečo barvo jagodnega pireja v čudovito roza umetnino. 1/2 žličke ksantan gumija ali glukomanana pa jagodno kremo še bolj zgosti.

Jagodna Dalgona

Jagodna Dalgona
Natisni
Deli na Facebooku
Čas priprave: 10 minut
Št. porcij: 1

Sestavine

  • 1,5 dcl navadnega ali rastlinskega mleka⁣
  • 1 zvrhana žlica sirotkinih beljakovin v prahu⁣ z okusom vanilije (približno 15 g)
  • 100 g jagod
  • 1/2 čajne žličke ksantan gumija ali glukomanana v prahu
  • 3 kocke ledu

Postopek

  • Jagode operemo, odrežemo zelene dele in s paličnim mešalnikom spasiramo.⁣
  • Jagodnemu pireju primešamo 1 žlico beljakovin v prahu in ksantan gumi.
  • V kozarec prelijemo mleko, po želji dodamo led in na vrh nadevamo jagodno kremo. ⁣

HRANILNE VREDNOSTI

Jagodna Dalgona, pripravljena z nesladkanim sojinim mlekom, vsebuje:
  • 11 g ogljikovih hidratov
  • 5 g maščob
  • 17 g beljakovin
  • 146 kcal

 

Lucija Volčanšek
[email protected]

Licencirana prehranska svetovalka in ustvarjalka zdravih receptov. Ženskam pomagam urediti prehrano, da imajo več energije in se boljše počutijo v svojem telesu. Opusti ekstremne diete in poskrbi zase z uravnoteženo prehrano! 💚