
21 Apr Čičerikini polpeti – Recept
Enostavni čičerikini polpeti so vir rastlinskih beljakovin in vlaknin. Pripravljeni so v 15 minutah, okusni pa so topli ali hladni, zato so odlična izbira za kosilo ali malico v službi.
Lepo se ujemajo s solato ali jogurtovim prelivom.
Čičerikini polpeti

Sestavine
- 300 g kuhane čičerike
- 1 žlica sezamovih semen
- 1 strok česna
- 1/2 žličke soli
- 1/2 žličke kurkume
- 1 ščep popra
- 1-2 žlički limoninega soka
Postopek
- Vse sestavine v multipraktiku ali s paličnim mešalnikom zmešamo v homogeno maso. Če je presuha, po žličkah dodamo še malo vode.
- S papirčkom po ponvi razmažemo kapljico olja in jo segrejemo.
- Z vlažnimi rokami iz mase oblikujemo polpete in jih polagamo na ogreto ponev. Pečemo na srednji temperaturi po vsaki strani nekaj minut do zlato-rjave barve.
HRANILNA VREDNOST
na porcijo
Predlog za postrežbo: Polovico polpetov postrežemo z dvemi trdo kuhanimi jajci in sveže nabranim regratom, pokapljanim z jabolčnim kisom.