Čičerikini polpeti – Recept

Čičerikini polpeti z regratom in jajci

Čičerikini polpeti – Recept

Enostavni čičerikini polpeti so vir rastlinskih beljakovin in vlaknin. Pripravljeni so v 15 minutah, okusni pa so topli ali hladni, zato so odlična izbira za kosilo ali malico v službi.

Lepo se ujemajo s solato ali jogurtovim prelivom.

Čičerikini polpeti

Čičerikini polpeti
Natisni
Deli na Facebooku
Čas priprave: 15 minut
Št. porcij: 2

Sestavine

  • 300 g kuhane čičerike
  • 1 žlica sezamovih semen
  • 1 strok česna
  • 1/2 žličke soli
  • 1/2 žličke kurkume
  • 1 ščep popra
  • 1-2 žlički limoninega soka

Postopek

  • Vse sestavine v multipraktiku ali s paličnim mešalnikom zmešamo v homogeno maso. Če je presuha, po žličkah dodamo še malo vode.⁣
  • S papirčkom po ponvi razmažemo kapljico olja in jo segrejemo.⁣
  • Z vlažnimi rokami iz mase oblikujemo polpete in jih polagamo na ogreto ponev. Pečemo na srednji temperaturi po vsaki strani nekaj minut do zlato-rjave barve.⁣

HRANILNA VREDNOST

na porcijo

Uporabimo lahko čičeriko iz konzerve, ki jo pred uporabo dobro speremo pod tekočo vodo in odcedimo.
Če kuhamo čičeriko doma, jo pred kuhanjem namakajmo čez noč. Nato jo speremo in damo kuhati. Ko zavre, prvo vodo odlijemo in nalijemo novo ter skuhamo do mehkega.
Polpete lahko spečemo tudi v pečici.
Če nameravamo čičerikine polpete zamrzniti za kasnejšo uporabo, uporabimo čičeriko iz konzerve ali sveže kuhano in ne odmrznjene (že odmrznjenih sestavin ni priporočljivo ponovno zamrzovati).

Predlog za postrežbo: Polovico polpetov postrežemo z dvemi trdo kuhanimi jajci in sveže nabranim regratom, pokapljanim z jabolčnim kisom.

Lucija Volčanšek
[email protected]

Licencirana prehranska svetovalka in ustvarjalka zdravih receptov. Ženskam pomagam urediti prehrano, da imajo več energije in se boljše počutijo v svojem telesu. Opusti ekstremne diete in poskrbi zase z uravnoteženo prehrano! ?