Čičerikine tortilje – Recept

Čičerikine tortilje

Čičerikine tortilje – Recept

Čičerikine tortilje oz. čičerikine palačinke so odlična alternativa kupljenim tortiljam, saj ne vsebujejo konzervansov, emulgatorjev ali stabilizatorjev.

Spečemo jih kot palačinke, torej brez valjanja kot pri pšeničnih tortiljah, in nadevamo s poljubnim slanim nadevom. Čičerikina moka je naravno brez glutena, bogata z vlakninami in rastlinskimi beljakovinami. ⁣

Čičerikine tortilje

Natisni
Deli na Facebooku
Čas priprave: 20 minut
Št. porcij: 2

Sestavine

  • 60 g čičerikine moke
  • 100 ml vode
  • 1 ščep soli

Postopek

  • Z mešalnikom zmešamo čičerikino moko, sol in vodo v gladko maso. ⁣
  • Zajemalko mase vlijemo v ogreto ponev, premazano s kapljico oljčega olja.⁣
  • Pečemo na visoki temperaturi po vsaki strani nekaj minut oz. do zlato-rumene barve.⁣
  • Medtem ko se pečejo tortilje, pripravimo nadev. Jaz sem tokrat skombinirala pečen tofu, rezine avokada, nasekljan paradižnik in papriko, pokapljano s sokom limete.
    Tortilje iz čičerikine moke

HRANILNA VREDNOST

⁣1 porcija (2 tortilji brez nadeva) vsebuje:
  • 27 g ogljikovih hidratov⁣
  • 4 g maščob⁣
  • 11 g beljakovin⁣
  • 208 kcal⁣

Čičerikina moka znamke Biotop je v prodaji v vseh večjih trgovskih centrih.

Lucija Volčanšek
[email protected]

Licencirana prehranska svetovalka in ustvarjalka zdravih receptov. Ženskam pomagam urediti prehrano, da imajo več energije in se boljše počutijo v svojem telesu. Opusti ekstremne diete in poskrbi zase z uravnoteženo prehrano! 💚