
18 Apr Čičerikine tortilje – Recept
Čičerikine tortilje oz. čičerikine palačinke so odlična alternativa kupljenim tortiljam, saj ne vsebujejo konzervansov, emulgatorjev ali stabilizatorjev.
Spečemo jih kot palačinke, torej brez valjanja kot pri pšeničnih tortiljah, in nadevamo s poljubnim slanim nadevom. Čičerikina moka je naravno brez glutena, bogata z vlakninami in rastlinskimi beljakovinami.
Čičerikine tortilje

Sestavine
- 60 g čičerikine moke
- 100 ml vode
- 1 ščep soli
Postopek
- Z mešalnikom zmešamo čičerikino moko, sol in vodo v gladko maso.
- Zajemalko mase vlijemo v ogreto ponev, premazano s kapljico oljčega olja.
- Pečemo na visoki temperaturi po vsaki strani nekaj minut oz. do zlato-rumene barve.
- Medtem ko se pečejo tortilje, pripravimo nadev. Jaz sem tokrat skombinirala pečen tofu, rezine avokada, nasekljan paradižnik in papriko, pokapljano s sokom limete.
HRANILNA VREDNOST
na porcijo
HRANILNA VREDNOST
1 porcija (2 tortilji brez nadeva) vsebuje:- 27 g ogljikovih hidratov
- 4 g maščob
- 11 g beljakovin
- 208 kcal
Čičerikina moka znamke Biotop je v prodaji v vseh večjih trgovskih centrih.