
18 Nov Ajdovi ravioli v kremni omaki z gobami in tofujem
Mlinotestove sveže polnjene testenine so zelo okusne, priročne in hitro pripravljene. Če jim dodamo vir beljakovin in nekaj zelenjave ter popazimo na porcijo, se lahko pohvalimo, da smo pripravili uravnotežen obrok, ki bo navdušil tudi ljubitelje fit in zdrave prehrane.
V tem receptu sem jih skombinirala s tofujem in šampinjoni v omaki, ki je tako dobra, da jo enostavno moraš poskusiti.
Divita ajdovi ravioli z gobami so vir ogljikovih hidratov v obroku. Pripravljeni so brez dodanih konzervansov, vsebujejo pa dodatek ajde – vitalnega žita z bogato prehransko vrednostjo. Kuhani so v le nekaj minutah, bogato polnilo pa poskrbi za odličen gurmanski okus.
Dimljeni tofu in fižol sta glavna vira beljakovin v obroku in odlična izbira za to jed, saj lepo dopolnjujeta, a ne nadvladata aromatičnega polnila iz gob.
Kremna omaka je pripravljena iz kuhanega belega fižola, zato je manj kalorična in vsebuje manj nasičenih maščob, kot če bi uporabili smetano za kuhanje. Kvasni kosmiči vsebujejo kar 50% beljakovin, omaki pa dodajo bogat umami okus.
Za praženje čebule uporabimo oljčno olje in tako poskrbimo za dodatek zdravih maščob v obroku.
Ker ravioli že sami vsebujejo polnilo iz gob, se v omako izvrstno podajo šampinjoni, ki jih lahko štejemo za porcijo zelenjave. Za še več vitaminov pa zraven postrežemo poljubno solato.
Ajdovi ravioli v kremni omaki z gobami in tofujem

Sestavine
- 250 g Mlinotest Divita ajdovih raviolov z gobami (en paket)
- 250 g svežih šampinjonov
- 300 g dimljenega tofuja
- 1/2 čebule
- 1 žlica oljčnega olja
- Svež peteršilj
Za omako:
- 300 g kuhanega belega fižola (lahko iz konzerve)
- 20 g kvasnih kosmičev
- 1,5 dcl jušne osnove
- 1,5 dcl nesladkanega sojinega mleka
- 1 žlica sojine omake
- 1 ščep soli
- 1 ščep popra
- 1 ščep mletega česna
Postopek
- V blenderju zmešamo vse sestavine za omako.
- Čebulo drobno nasekljamo. Šampinjone narežemo na rezine, tofu pa na kocke.
- Na žlici olja popražimo čebulo. Dodamo gobice in tofu ter pražimo do zlato-rjave barve.
- Ajdove raviole skuhamo po navodilih z embalaže.
- Fižolovo omako vlijemo na ponev h gobicam in jo malo pokuhamo. Po potrebi razredčimo z vodo od kuhanja testenin.
- Kuhane raviole odcedimo, dodamo k ostalim sestavinam in premešamo.
- Serviramo na krožnik in potresemo z nasekljanim peteršiljem.
HRANILNA VREDNOST
na porcijo