Ajdovi ravioli v kremni omaki z gobami in tofujem

Ajdovi ravioli v kremni omaki z gobicami in tofujem - recept

Ajdovi ravioli v kremni omaki z gobami in tofujem

Mlinotestove sveže polnjene testenine so zelo okusne, priročne in hitro pripravljene. Če jim dodamo vir beljakovin in nekaj zelenjave ter popazimo na porcijo, se lahko pohvalimo, da smo pripravili uravnotežen obrok, ki bo navdušil tudi ljubitelje fit in zdrave prehrane.
V tem receptu sem jih skombinirala s tofujem in šampinjoni v omaki, ki je tako dobra, da jo enostavno moraš poskusiti.

Divita ajdovi ravioli z gobami so vir ogljikovih hidratov v obroku. Pripravljeni so brez dodanih konzervansov, vsebujejo pa dodatek ajde – vitalnega žita z bogato prehransko vrednostjo. Kuhani so v le nekaj minutah, bogato polnilo pa poskrbi za odličen gurmanski okus.

Kuhani ajdovi ravioli Mlinotest Divita v kremni omaki
Dimljeni tofu in fižol sta glavna vira beljakovin v obroku in odlična izbira za to jed, saj lepo dopolnjujeta, a ne nadvladata aromatičnega polnila iz gob.

Kremna omaka je pripravljena iz kuhanega belega fižola, zato je manj kalorična in vsebuje manj nasičenih maščob, kot če bi uporabili smetano za kuhanje. Kvasni kosmiči vsebujejo kar 50% beljakovin, omaki pa dodajo bogat umami okus.

Za praženje čebule uporabimo oljčno olje in tako poskrbimo za dodatek zdravih maščob v obroku.

Ker ravioli že sami vsebujejo polnilo iz gob, se v omako izvrstno podajo šampinjoni, ki jih lahko štejemo za porcijo zelenjave. Za še več vitaminov pa zraven postrežemo poljubno solato.

Ajdovi ravioli v kremni omaki z gobicami in tofujem Sestavine

Ajdovi ravioli v kremni omaki z gobami in tofujem

Ajdovi ravioli v kremni omaki z gobicami in tofujem
Natisni
Deli na Facebooku
Čas priprave: 35 minut
Št. porcij: 3

Sestavine

  • 250 g Mlinotest Divita ajdovih raviolov z gobami (en paket)
  • 250 g svežih šampinjonov
  • 300 g dimljenega tofuja
  • 1/2 čebule
  • 1 žlica oljčnega olja
  • Svež peteršilj

Za omako:

  • 300 g kuhanega belega fižola (lahko iz konzerve)
  • 20 g kvasnih kosmičev
  • 1,5 dcl jušne osnove
  • 1,5 dcl nesladkanega sojinega mleka
  • 1 žlica sojine omake
  • 1 ščep soli
  • 1 ščep popra
  • 1 ščep mletega česna

Postopek

  • V blenderju zmešamo vse sestavine za omako.
    Priprava kremne omake iz belega fižola
  • Čebulo drobno nasekljamo. Šampinjone narežemo na rezine, tofu pa na kocke.
    Sekljanje čebule, gobic in tofuja
  • Na žlici olja popražimo čebulo. Dodamo gobice in tofu ter pražimo do zlato-rjave barve.
  • Ajdove raviole skuhamo po navodilih z embalaže.
  • Fižolovo omako vlijemo na ponev h gobicam in jo malo pokuhamo. Po potrebi razredčimo z vodo od kuhanja testenin.
    Omaka iz belega fižola, gobic in tofuja
  • Kuhane raviole odcedimo, dodamo k ostalim sestavinam in premešamo.
  • Serviramo na krožnik in potresemo z nasekljanim peteršiljem.
    Ajdovi ravioli v kremni omaki z gobicami in tofujem

HRANILNA VREDNOST

na porcijo

Energijska vrednost: 515 kcal | Ogljikovi hidrati: 48 g | Beljakovine: 32 g | Maščobe: 20 g

Divita Ajdovi ravioli v kremni omaki z gobicami in tofujem

Lucija Volčanšek
[email protected]

Licencirana prehranska svetovalka in ustvarjalka zdravih receptov. Ženskam pomagam urediti prehrano, da imajo več energije in se boljše počutijo v svojem telesu. Opusti ekstremne diete in poskrbi zase z uravnoteženo prehrano! ?